Wednesday, October 7, 2009

Cape Town!


Jeg ankom Lusaka airport tidlig tirsdag morgen bare for å finne ut at flyet mitt var forsinka. Dermed ble det særdeles knapt med tid til å rekke neste fly fra Johannesburg til Cape Town. Etter å ha gjort en innsats for å klare det måtte jeg bare innse at jeg hadde tapt, og fikk booka meg plass på neste ledige fly. Det viste seg å være det samme flyet som Martin og Ragnhild skulle med, så i stedet for å møtes i Cape Town fikk vi følge fra Johannesburg.


Vi hadde bestilt oss rom på Protea Fire & Ice, og det viste seg å være et utrolig kult hotell. Det er i hvert fall første gang jeg har hatt dusjen inne på rommet! Etter å ha fått installert oss tusla vi en tur i byen og kikka litt. Cape Town er overraskende kaldt for en zambier, og i tillegg var det godt med vind….


Dag to måtte vi skrinlegge planene om å komme oss opp på Table Mountain, for det blåste særdeles godt. I stedet tenkte vi å ta en tur ut til Robben island, for litt bølger er vi jo vant med! Den planen gikk dessverre også i vasken, for båten var fullbooka i mange dager…. Vi endte nå opp med å kjøpe billett på en hop-on hop-off buss så vi i hvert fall fikk oss en god rundtur i byen. Det var faktisk skummelt nok å ta to-etasjers buss opp til foten av Table Mountain – vinden tok skikkelig tak i bussen.


Torsdag hadde vi bestilt tur til Cape Point og vinområdene. Vi ble plukka opp av en hyggelig rastafyr som egentlig var stand-up komiker. Det ble en ganske morsom dag…. Først dro vi ut mot kappet. På vei opp til fyret med utsikt til kappet var det bare å holde på alle løse deler og spre bena godt for å komme helskinnet gjennom opplevelsen. Vinden var utrolig sterk. Det var imidlertid verdt det når vi sto på toppen og så ut mot Cape of Good Hope. Selve kappet ble en litt våt opplevelse pga all sjøsprøyten….


På vei tilbake til byen for et lunsjstopp så vi noen biler som hadde stoppet langs veien. Plutselig så vi at inne i en av bilene satt det en bavian. Den hadde klatra inn gjennom vinduet som eierne i sin visdom hadde latt stå åpent. Like etterpå var det en bavian som åpna bakdøra på en annen bil og forsynte seg med en ryggsekk. Eierne i forsetet måtte fortvila se på mens den forsvant ned skråningen med alle eiendelene.


Etter å ha fått i oss litt mat fortsatte vi turen til Anura vingård. Der fikk vi smake nydelig vin og egenprodusert ost. Så gikk turen videre til en annen farm, der Martin bestemte seg for å komme i nærkontakt med naturen – nærmere bestemt noen gepardunger. Han fikk (dessverre) ikke hilse på de voksne. De var litt for sultne…. Deretter avslutta vi dagen med en siste vinsmaking på en tredje gård. Vår guide sørga for at vi også fikk med oss en særdeles gripende sjekkereplikk på Xhosa – den besto stort sett bare av klikkelyder. Han måtte til slutt innrømme at den fungerte svært dårlig på damer som forstår språket, siden det overhodet ikke ga noen særlig mening….


Siste dag i Cape Town bød på vindstille og nydelig vær – endelig mulig å komme opp på Table Mountain!!! Vi tok kabelvogn opp og fikk en flott utsikt over byen. Det var imidlertid mystisk mange nordmenn der oppe. Vi identifiserte 15 i tillegg til oss, så jeg tror vi var ganske overrepresentert i fht folketall….

Resten av dagen brukte vi jentene til shopping. Må innrømme at det er litt deilig å shoppe i butikker som ikke selger alt fra motorsykler til madrasser i samme bittelille lokale…. På den annen side er det å være iCape Town som å besøke en hvilken som helst europeisk storby – allting fungerer! Ikke noe ”real Africa” her, nei.

No comments:

Post a Comment