Thursday, January 15, 2009

Livingstone

Onsdag 7.jan ankom vi Livingstone. Vi ble møtt på flyplassen av koordinatoren i Livingstone, Mr. Silume, og de to deltakerne i forrige utveksling, Mark og Juliet. De tok oss med til vår nye residens.


Vi har flyttet inn i et bra hus etter zambisk standard – dvs at vi har god plass, innlagt kaldt og kaldt vann og et utrolig flott toalett..! Strømmen går hver søndag og onsdag – og ellers sånn litt innimellom. Vannet er også litt til og fra, men heldigvis mest til. Det er veldig viktig å fylle alle tomme bøtter så fort sjansen melder seg. Den første uka opplevde vi en invasjon av små svarte innsekter som vi først trodde var en form for kakerlakker og derved fikk litt hetta av. Det viste seg imidlertid å være noen ganske uskyldige små vesener, så nå bare koster vi dem opp og skyfler dem ut.






Vi har i hvert fall verdens flotteste toalett!







Folk i byen her er utrolig hyggelige. En del har kjent de nordmennene som har bodd i huset her tidligere og har kommet innom og presentert seg. Vi har fått mye besøk og har blant annet blitt introdusert for et fint treningsstudio hvor de har aerobic hver dag. Ellers har vi også stadig truffet nye folk som gjerne vil bli kjent, men jeg har etter hvert skjønt at jeg bør være litt kritisk til hvem jeg deler ut telefonnr til.

Hilsningsprosedyrene her er et helt kapittel for seg. For det første hilser man på omtrent alle man møter på gata. Når du treffer folk håndhilser man alltid – gjerne flere ganger med samme person pr. dag. Dersom du skulle komme til å glemme dette får du klar beskjed.

Akkurat nå er det regntid i Zambia. Temperaturen ligger på rundt 30 grader, og det kommer noen heftige regnskyll. Det føles som om noen står med øsekar og lemper det ned. Med regnet kommer det som regel også tordenvær. Lynet har faktisk drept tre barn i løpet av en uke.




No comments:

Post a Comment